Alternative content

Get Adobe Flash player
 
ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ
Целта на системите за видеонаблюдение (анг. CCTV) е наблюдение от разстояние или локално наблюдение и регистриране на събития в наблюдавания обект.

В състава на всяка система влизат три елемента:

Първата група обхваща телевизионни камери, оборудвани с оптична система (обектив) и встъпителна преработка на визуалния сигнал. Следващата група са различни видове устройства, които осигуряват едновременно изпращане на информация в електронен вид, както и неговото форматиране. Това са разделители на картината, мултиплексори, устройства за радио-трансмисия и др.
Последият елемент служи за визуализиране и регистриране на заснети от камери картини. Това са монитори, видеопринтери, магнетофони, цифрови видеомагнетофони и др.

Всяка група има важни за правилното функциониране на цялостната системата черти, осигуряващи функционалност и използваемост на системата в пълен мащаб.
Взимайки предвид начина на създаване на видеонаблюдателната система (камера - система за трансмисия - визуализация), всеки елемент има пряко влияние върху крайния резултат. Във връзка с това е важно в системата да бъдат използвани устройства от подобна класа/качество.
 
 
Фирмата предлага комплексни услуги за изграждане на системи за видеонаблюдение, базирани както на компютърни системи, така и на цифрови записващи устройства (видеорекордери). Компютърните системи за видеонаблюдение представляват съвкупност от компютър, PCIvideo-capture карта с 2 до 32 входни портове, видеокамери и управляващ софтуер. Предлагаме също така и системи за видеонаблюдение с IP камери.

Каталог за DVR

Каталог за камери на JVC

CCTV - обща презентация

Корпусна камера


Озвучаване


Куполна камера


Стойка за камера с кожух


DSP - камера


Камера - ден/нощ